13 Haziran 2014 Cuma

Kına'dan Düğüne Nikah Şekeri



Kına İle Başlar Düğünün Özü


Kına geceleri en sevilen geleneklerimiz arasında bulunuyor. Çünkü üç şeye kına yakılıyor geleneğimizde. İlki kurban edilecek olan hayvana ikincisi askere giden kişiye üçüncüsü ise evden ayrılan kıza yani geline yapılıyor.  

Kına geleneğimizde hüzünle karışık bir bağlılığı ifade ediyor. Mutluluğa yolcu etme, kavuşma ya da hayırlara vesile durumlarda ortaya çıkıyor. Kına gecelerinde sadece gelin ile damada kına yakılmıyor. 

Bunun yanında konuklara da veriliyor ve onların da bu hüzünle karışık sevince ortak olmaları sağlanıyor. Eskiden bu özel gecede konuklara da aynı anda kına yakılırken artık bu kınalar konuklara süslenerek dağıtılıyor.

Kına malzemeleri geniş bir sepetten ve ayrı ayrı süslenmiş olan poşetler içindeki kınalardan oluşuyor. Tüllerin ya da büzgülü torbaların rengi düğün sahipleri tarafından belirlenebiliyor. Genelde bu renk kırmızı olarak seçiliyor. 

Sepet kırmızı bir tül ile kaplanırken kınalar da kırmızı tüllerle ya da kırmızı büzgülü torbalarla sunuluyor. Böylece o güne özel bir anı olarak da saklanabiliyor. Kına malzemelerinden biri olan kına tepsisini de unutmamak gerekiyor. 

Kına Malzemeleri

Evlilik, şüphesiz tüm insanlar için hayatlarının en önemli dönüm noktaları arasında yer almaktadır. Farklı kültürlerde erkek ve kadın için evlilik öncesi orijinal kutlama yöntemleri bulunuyor olsa da, bunlardan en fazla özen gösterilenlerinden birisi şüphesiz kına merasimidir. 

Kadının evinden ayrılışını ve yeni bir yuvaya gidişini temsil eden bu olay, yurdun dört bir yanında benzer şekillerde gerçekleştirilmektedir. Yalnızca merasim süresince gerçekleştirilen aktiviteler değil,
aynı zamanda kullanılan malzemelerin de özenle seçilmesi ve göze en hoş gelen ürünlerin kullanılması gerekmektedir.

 Kına malzemeleri konusunda ekonomik çözümler sunmak ve herkesin istek ve arzularına uygun ürünleri bir araya getirmek ancak ve ancak alanında uzman firmalar tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Genellikle sepet olarak hazırlanan bu paketler, merasim sırasında ve sonrasında kullanılacak her türlü araç gereç ve benzeri ekipmanı içerisinde bulundurmaktadır. 

Bakır kaplar, süslemeler, mumlar ve daha birçok detay ekipmanın düşünüldüğü bu paketler piyasanın en uygun fiyatları ile rahatlıkla temin edilebilmekte, böylece evlilik arifesinde çiftin herhangi maddi bir sıkıntı yaşamaması sağlanmaktadır.



Kına Sepeti Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kına gecelerinde kullanılması şart olan sepetler, birbirinden farklı modelleri ile dikkat çekmeyi başaran ürünlerden. Küçük poşetler içinde hazırlanan kına ve çerezlerin dağıtılması amacıyla kullanılan kına sepetleri, pek çok çeşitte karşımıza çıkıyor.


Tüllü, şakiralı, puanlı, ponponlu, bombeli gibi bir farklı modellerin bulunduğu kına sepetlerini seçerken, amacına uygun tercih yapmalısınız. İstediğiniz her boyda sepet bulmak pek mümkün değil. 

Genelde standart büyüklükte olan sepetler, fazla bir renk seçeneği de sunmuyor. Kırmızı ve beyaz rengin ağırlıklı kullanıldığı kına sepetlerinde gösterişe önem veriliyor.

Süslü ve zengin gösteren sepet modelleri bayanlar tarafından oldukça fazla kullanılıyor. Eğer dağıtacağınız malzeme sayı olarak fazla ise, birkaç adet sepet birden edinmeniz lazım. Sepetin derin olması daha fazla malzeme kullanacağınız anlamına gelir.

Sonradan da başka alanlarda değerlendirebileceğinizi düşünerek alabileceğiniz kına sepetleri, başka alanda da kullanılabilir. Düğün malzemeleri ve gereçleri satılan her yerden alabileceğiniz bu ürünlere, internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz. 

Düğün koşuşturmacasının arasında kına sepetini arayacak vaktiniz yoksa, bir tık kadar uzak olan internet sitelerinden istediğiniz modele ulaşabilirsiniz.

Kişiye Özel Nikah Şekerleri

Yeni evlenecek olan çiftler düğünlerinin kusursuz olması adına düğün öncesi oldukça fazla araştırma
yapmayı tercih ederler. Düğün organizasyonlarının en önemli aşamalarından biri de insanları o özel güne çağırabilmek adına hazırlanan davetiye seçenekleri olmaktadır.

Günümüzde bu davetiye seçeneklerinin yanı sıra düğüne ve nikaha gelecek insanlara bir anı olarak verilebilecek olan nikah şekerleri de çok önemli olmaktadır. 

Bir anı niteliği taşıyan nikah şekeri modellerine örnek olarak; içinde var olan badem şekerleri tüketildikten sonra bir yüzük kutusu olarak kullanılabilecek olan porselen yapıya sahip olan küçük sandıklar, yine görsel olarak çok fazla detaya sahip olan ahşap kutular, deniz yıldığı gibi deniz ürünlerinin kullanıldığı modeller, gelin ve damat şekillerine sahip olan bibloların yer aldığı modeller, metal bisiklet şeklindeki modeller, cam yapıda birbirinden farklı tasarımlara sahip olan modeller örnek olarak verilebilmektedir.

 Var olan modellerin arasında size uygun bir model yoksa kendi tasarladığınız nikah şekerini yaptırabilme imkanına sahip olabilirsiniz. 

Kişiye özel şeker modellerinin arasında resim baskılı modeller bulunmaktadır. Ucuz nikah şekeri seçeneklerine sahip olmak için kampanyaları takip edebilirsiniz.  Nikah şekeri malzemesi olarak porselen ve camın yanı sıra ahşap malzeme de kullanılabilmektedir.
   

Nikah Şekeriniz Diğerlerimden Farklı Olsun 

Çok fazla nikah şekeri modeli alternatifi var. Kimisi çeşit çeşit pullar ve taşlarla süslenmiş aksesuarlar, kimisi ise daha farklı amaçlar ile oluşturulmuş figürler. 

Ancak birçoğu temel anlamda birbirlerine oldukça benziyor. Siz daha farklı bir model peşinde iseniz iş hayal gücünüze düştü demektir. Kendi tasarımınızı yapın ve nikah şekeri malzemesi satan bir yere giderek ihtiyaçlarınızı satın alın.

Nikah şekerleri söz konusu olduğunda benzer tipte modeller olsa da aslında bu konuda belirli bir kural söz konusu değil.

Yani belirleyici bir çizgide durmak zorunda değilsiniz. Dilediğiniz kadar farklı olabilir, ilginç modeller ortaya çıkarabilirsiniz. Nikah şekeri eminönü mağazalarında sayısız malzeme bulabilirsiniz.

Mağazalarda bulduğunuz farklı malzemeler ile kafanızda farklı çağrışımlar oluşabilir. Aklınızda herhangi bir model yoksa bile bu mağazalarda gezdiğinizde kafanızda şekillenen bir şeyler mutlaka olacaktır. 

Modeli oluşturduğunuzda bu iş üzerine çalışan birine kafanızdakini anlatarak nikah şekerlerinizi yaptırabilirsiniz. Genel olarak özel istek üzerine yapılan nikah şekeri fiyatlarında ciddi bir maddi fark oluşmuyor. 

Farklı Tasarımlara Sahip Nikah Şekerleri 

Son zamanlarda hemen hemen herkes düğünlerine dair güzel bir anı olarak kalacağından dolayı veuygun fiyat seçeneklerinden dolayı nikah şekeri yaptırmayı tercih etmektedir.

Özellikle davetiye seçilmeye gidildiğinde birbirinden farklı nikah şekeri modelleri her çifti büyük ölçüde etkisi altına almaktadır. Bundan dolayı çoğu firma davetiye ve nikah şekerlerini bir konsept halinde tasarlamaktadır. 

Farklı tasarımlara sahip olan nikah şekerlerine örnek olarak; midye, denizyıldızı gibi deniz ürünleri içeren modeller, gül, papatya, lale gibi yapay veya canlı seçenekler ile çiçekli modeller, minik bir hediye kutusunu andıran farklı renkler de kutu modeller, ufak bir yuvarlak kesenin içinde şekerlerin yer aldığı yada kum saati şekli ve daha birçok şekle sahip olan cam modeller, kese şeklindeki modeller, polyester modeller, ahşap modeller, metal ürün tasarımlarının yer aldığı modeller, porselen yapıya sahip minik sandıkların yer aldığı porselen ürünler örnek olarak verilebilir. 

Tüm bunların dışında nikah şekeri fiyatları kullanılan malzemeye göre değişim göstermektedir. Nikah şekeri malzemelerinde; cam, metal, ahşap, porselen ve kumaş malzemeler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder