7 Haziran 2014 Cumartesi

Sünnet Şekeri

Artık yaz geldi….
Çocuklarımıza onların hak ettikleri o devasa sünnet törenlerini düzenleme vaktide geldi diyebiliriz….

Davetlilerimize ve çocuğumuza şanımıza yakışır bir sünnet töreni hazırlamalıyız. Hatta bazı yörelerde tıpkı düğün merasimi yapılırcasına sünnet törenleri yapılmaktadır.

Örneğin Balıkesir’de sünnet törenleri büyük açık kırlarda yüzlerce davetli çağırılarak, büyük baş hayvanlar kesilip davullar zurnalar eşliğinde uygulanmaktadır.

En son olarak ta sünnet arabalarıyla mahalle mahalle gezdirilir. Bu olay balıkesir de bu şekildedir diyerek yazımıza devam edelim.
Sünnet Şekeri, daha öncelerinde yazdığımız yazıların dışında bir yazı ile karşınızda olacaktır.

Herhangi bir şekilde çocuğunuzun biricik, kanınızdan birininin belkide erkekliğe ilk adım attığı bu günde onları mutlu etmenin adıdır aslında sünnet törenleri.

Bu törenlerde çocuğunuz kadar yaptığınız sünnet törenenin büyüklüğü veya gösterişi de nişanındadır bir babalığın…

Düşünün ki herşey tamda düşündüğünüz gibi bir tören hazırlandı ve her şey tamam… Herhangi bir sıkıntı olmadan yapmış olduğunuz çalışmayı tamamlamaya ve bunun verdiği rahatlığı yaşamaya başladınız.

AAAAA…! birde baktınız ki sünnet şekeri yok masalarda… Misafirlerden birileri bu kadar şatafatlı bir tören düşünülmüş ve hazırlanmış sünnet şekeri nasıl olmaz denildi….
Evet işte bir sünnet şekerinin ne kadar önemli olduğunu anlamış oldunuz… En basitinden çocuğun yatağının etrafının süslü olması gerekmezmiydi…..
Siz değerli Babalar geleceğin babaları olacak çcocuklarımızın bu ilk emin adımını elinizden geldiğince güzelleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder